Aktuális információk a kiutazással kapcsolatban járvány idején

Németország

 

2020. 09. 16. napján a német Robert-Koch-Intézet rizikóterületté nyilvánította Budapestet. A szabályok ugyanezen nap 19:00 órától hatályosak. Ez alapján azon személyeknek, akik a Németországba beutazást megelőző 14 napban Budapesten tartózkodtak, főszabály szerint 14 napos házi karanténba kell vonulniuk. Beutazást követően lakóhelyre/tartózkodási helyre kell utazni és felvenni a kapcsolatot az illetékes egészségügyi hatósággal.
A lakóhely/tartózkodási hely szerint illetékes egészségügyi hatóság elérhetőségét itt találják; az irányítószámot beírva megadja a kereső a hatóság elérhetőségeit: https://tools.rki.de/PLZTool/

 

A rizikóterületről történő beutazást követő 14 napon belül kötelező a koronavírus-tesztet elvégeztetni. A beutazók a beutazást követő 10 napon belül kérésükre ingyenesen végeztethetik el a tesztet, ehhez személyazonosító igazolvány és Európai Egészségbiztosítási Kártya bemutatása szükséges. Ezen lehetőség igénybevételéhez időpontot kell foglalni a következő telefonszámon: 116 117 (hotline).

Mentesül a németországi tesztelési és karanténkötelezettség alól az a személy, aki 48 óránál nem régebbi negatív SARS-CoV-2 teszteredménnyel rendelkezik, és ezt a német hatóságnak bemutatja.
A karanténszabályokat megszegők akár 25.000 EUR büntetéssel is számolhatnak.

Abban az esetben, ha valaki a beutazáskor vagy azt követően tüneteket észlel magán, köteles azonnal jelentkezni az illetékes egészségügyi hatóságnál.

A karanténszabályok alól általánosan mentesülnek a tranzitáló utasok. További kivételeket állapíthatnak meg a utazási cél helye szerinti tartományi rendelkezések.

Idegennyelvű részletes tájékoztatót és a kitöltendő nyomtatványt itt találja: https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisende/merkblatt-aussteigekarte.html

Bővebb információ a karanténkötelezettségről:
https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisende/faq-tests-einreisende.html#c18624

A karanténelőírások tartományonként eltérőek lehetnek, kérjük tájékozódjanak az illetékes egészségügyi hatóságnál.

Németország egész területén, minden tartományban elterjedt a koronavírus. A leginkább érintett tartományok:

  • Észak-Rajna-Vesztfália,
  • Bajorország,
  • Baden-Württemberg.

Kérjük, hogy németországi tartózkodásuk idején is működjenek együtt a hatóságokkal a járvány hatásainak csökkentése érdekében.

Beutazás Ausztriába - Átmenő utazás Ausztrián keresztül

Az Ausztrián keresztül történő megállás nélküli tranzit továbbra is korlátozásmentesen lehetséges, azonban augusztus 22-től kezdve egy írásbeli nyilatkozat kitöltése szükséges.

A nyilatkozat az alábbi linken tölthető le (Anlage F és G): https://www.ris.bka.gv.at/eli/bgbl/II/2020/372

Az alábbi listában szereplő országokból beutazó azon személyek, akiknek lakóhelye vagy szokásos tartózkodási helye ezekben az országokban van, mentesülnek valamennyi beutazási korlátozás (igazolás- vagy karanténkötelezettség) alól. A belépéskor adott esetben valószínűsíteni kell tudni, hogy a beutazó személy a beutazást megelőző 10 napban ezen országok valamelyikében tartózkodott.

A fenti szabállyal érintett országok listája: Andorra, Belgium, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Monaco, Németország, Norvégia, Olaszország, San Marino,  Svájc, Szlovákia, Szlovénia, Vatikán. 

HÍVJON MOST!

06-70-635-53-69

 

Aktuális állásajánlatainkat

megtalálja Facebook oldalunkon!

 

Képtalálat a következőre: „facebook logo”